Βασίλειο των έμβιων όντων (κοινωνία)

Αυτό υποδηλώνει το συλλογικό σώμα των ατόμων που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Κάθε άτομο, με δεδομένο ότι γεννιέται σ’ ένα κοινωνικό περιβάλλον με τους δικούς του μοναδικούς πολιτιστικούς και κληρονομικούς κανόνες, είναι προϊόν αυτών, αλλά εξίσου συμβάλλει στη διαμόρφωση και στην τροποποίησή τους.

Βασίλειο των έμβιων όντων

Βασίλειο των έμβιων όντων

Το ίδιο ισχύει και σε άλλες μορφές ζωής. Για παράδειγμα, όταν περπατάμε στο δάσος συναντάμε μεγάλη ποικιλία μορφών ζωής, από τα πουλιά που πετούν πάνω από το κεφάλι μας, μέχρι τους μικρούς οργανισμούς που ζουν στο χώμα κάτω από τα πόδια μας. Παρόλο που κάθε είδος καταλαμβάνει το δικό του μοναδικό περιβάλλον και κύκλο ύπαρξης, συνδέεται με εμάς και με όλα τα άλλα όντα μ’ ένα νήμα ζωής. Ο πρόεδρος της SGI, Νταϊσάκου Ικέντα, εξηγεί σχετικά με αυτό το θέμα:

Η φύση είναι ένας απέραντος οργανισμός που κατευθύνεται από μία μοναδική ζωτική δύναμη και η λειτουργία του γίνεται μέσω ενός μοναδικού, γιγαντιαίου νευρικού συστήματος. Μια θαυμάσια και αρμονική τάξη, όπου αναρίθμητοι ζωντανοί οργανισμοί συνυπάρχουν και συνεργάζονται, αλλά επίσης καταβροχθίζει ο ένας τον άλλο για να διατηρηθεί το σύστημα ζωντανό.

Βασιλειο της γης