Συναντήσεις διαλόγου

Τα μέλη της Διεθνούς Σόκα Γκάκκαϊ ασκούνται καθημερινά στο σπίτι τους, αλλά συναντιούνται τακτικά και με άλλα μέλη στις τοπικές τους κοινότητες. Αυτή η παράδοση των συναντήσεων για συζήτηση ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια – χρονολογείται από την αρχή της ιστορικής διαδρομής της SGI, στην προπολεμική Ιαπωνία. Κάθε συνάντηση αποτελεί πόλο έλξης για τα μέλη, διότι κατά τη διάρκειά της μελετούν τις βουδιστικές αρχές και συζητούν τους τρόπους εφαρμογής τους στην καθημερινότητα.

Συναντήσεις για συζήτηση,President Ikeda in Milan

Daisaku Ikeda στο Μιλάνο.

Οι συναντήσεις διαλόγου συνήθως προγραμματίζονται σε μηνιαία βάση και στη συντριπτική τους πλειονότητα γίνονται στα σπίτια των μελών που προσφέρονται γι’ αυτόν το σκοπό. Έτσι δίνεται η ευκαιρία να αναπτυχθεί εκείνο το είδος σχέσης που είναι ολοένα και πιο σπάνιο στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, όπου οι άνθρωποι μπορεί να ζουν χρόνια στην ίδια γειτονιά δίχως να γνωρίζονται καλύτερα.

Η ανταλλαγή εμπειριών που σχετίζονται με την πίστη –η μεταμόρφωση της ζωής κάθε ανθρώπου, που γίνεται πραγματικότητα μέσω της βουδιστικής άσκησης– αποτελεί κεντρικό θέμα των συναντήσεων διαλόγου. Ίσως να μην υπάρχει τίποτα πιο εμψυχωτικό για ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά, προκειμένου να λύσουν τα προβλήματά τους, από το παράδειγμα άλλων, που κατάφεραν με επιτυχία να αντιμετωπίσουν και να ξεπεράσουν τις δικές τους προκλήσεις.

Τα μέλη της SGI ενθαρρύνονται να χρησιμοποιούν τη βουδιστική άσκηση, ώστε να αντιμετωπίζουν κατά πρόσωπο και να υπερνικούν τις συγκεκριμένες προκλήσεις κάθε ημέρας. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, καθένας από εμάς είναι σε θέση να εκτιμήσει και να αναδείξει το μεγάλο δυναμικό που εμπεριέχεται στη ζωή του. Η βουδιστική άσκηση είναι επίσης ένα μέσο για να συνειδητοποιήσει και να αποκαλύψει ο άνθρωπος τον μοναδικό σκοπό της ζωής του.

Τα μέλη της Διεθνούς Σόκα Γκάκκαϊ πιστεύουν ότι μια τέτοια διαδικασία εσωτερικής πνευματικής μεταμόρφωσης δεν οδηγεί μόνο σε ατομική ενδυνάμωση και εποικοδομητική δράση, αλλά τελικά είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για να κατευθύνεις την ενέργεια της ανθρωπότητας προς τη δημιουργία ενός ειρηνικού, δίκαιου και βιώσιμου κόσμου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ απο την SGI org-αγγλικα
 
Nταϊσακου ικεντα