Καλώς Ήρθατε

Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα της Σόκα Γκάκκαϊ Ιντερνάσιοναλ Ελλάς [Soka Gakkai International Hellas – (SGI Hellas)]!

H Σόκα Γκάκκαϊ, που ιδρύθηκε το 1930 στην Ιαπωνία, όπως και η SGI, που ιδρύθηκε το 1975 στη νήσο Γκουάμ, είναι θρησκευτικά κινήματα βασισμένα στα κείμενα του Νίτσιρεν Νταϊσόνιν, ενός Ιάπωνα βουδιστή ιερέα και μοναχού που έζησε τον 13ο αιώνα. Σήμερα η SGI, ένα κίνημα για την ειρήνη, τον πολιτισμό και την παιδεία, δηλώνει το παρών σε 192 κράτη και επικράτειες.

The commemorative gongyo meeting held on November 8

The commemorative gongyo meeting

Πρώτος πρόεδρος της Σόκα Γκάκκαϊ ήταν ο Τσουνεσαμπούρο Μακιγκούτσι. Υπήρξε ανυποχώρητος ειρηνιστής και πέθανε στη φυλακή το 1944, επειδή αρνήθηκε να αποδεχτεί το επιβληθέν εθνικιστικό καθεστώς εκείνης της περιόδου στην Ιαπωνία. Ο διάδοχος και μαθητής του, Τζόσεϊ Τόντα, διέδωσε ευρύτατα το Βουδισμό στη μεταπολεμική Ιαπωνία. Από την ίδρυσή της, η Διεθνής Σόκα Γκάκκαϊ έχει πρόεδρο τον Νταϊσάκου Ικέντα, ο οποίος, ακολουθώντας τα βήματα του μέντορά του, Τζόσεϊ Τόντα, διέδωσε τις διδασκαλίες του Βουδισμού Νίτσιρεν πέρα από τα σύνορα της Ιαπωνίας, αναλαμβάνοντας πολυάριθμες πρωτοβουλίες και επιζητώντας το διάλογο με επιφανείς προσωπικότητες, προκειμένου να επιτύχει τον μεγάλο στόχο του, την εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης.

Διαφυλάσσοντας την κληρονομιά του Νίτσιρεν, τα μέλη της Σόκα Γκάκκαϊ πιστεύουν ακράδαντα ότι στη σημερινή εποχή, κατά την οποία ποικίλες κρίσεις διαδέχονται η μία την άλλη, οι βουδιστικές αξίες μπορούν να συνεισφέρουν στην αναζωπύρωση της ελπίδας στη ζωή πολλών ανθρώπων.

Οι αξίες της SGI, διακηρύσσονται στον Καταστατικό Χάρτη της, ο οποίος περιλαμβάνει το ιδεώδες του παγκόσμιου πολίτη, το πνεύμα ανοχής και την προστασία των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Η SGI